16.5.2014

CX ohjainlaakerihuolto, Edict jarruilmaus

Ennen kotimatkaa levyjarrucyclon ohjainlaakerin huolto. Keula irti. Ylälaakeri ok, alempi mustanaan likaa. Alalaakerin purku osiin, laakerikehän liuotus puhtaaksi tinnerissä, kuppien ja kartioiden puhdistus. Alakartiossa selvät kuulien aiheuttamat painumat, joten ohjainlaakeri tulee uusia jossain vaiheessa. Tällä kertaa kuitenkin vain rasvaus, kasaus ja säätö. Ohjaustuntuma jäi kulumasta johtuen vielä hieman kulmikkaaksi.

Illalla Edict Pron takajarrun pikainen ilmaus. Kahva vaakatasoon, kansi auki, lisää öljyä lähes tyhjään paisuntasäiliöön ja kahvan pumppailua letkusta ja sylinterikammiosta nousevaa kuplavanaa seuraillen, kunnes ilma oli poistunut systeemistä ja ennen toimenpidettä tankoon asti painuneen kahvan tuntuma palautui normaaliksi.
Mikäli jarrusatula osoittaa myöhemmin vielä vuotamisen merkkejä, pitää se vaihtaa uuteen ja ilmata koko järjestelmä kunnolla.

Litkutettu takarengas oli taas tyhjä, ei taida Panaracerista tulla tubeless-rengasta litkuttelemalla, jollei tilanne muutu radikaalisti käyttöönotettaessa...

Kevytsinkulan etupään Shimano SM-RT78M jarrulevy menee vaihtoon samasta syystä kuin parinsa jo aiemmin; levyn ja spiderin välinen niittaus on väljistynyt ja klappaa, mikä aiheuttaa jarruttaessa infernaalista ulvontaa. Uudemmat takuuna saadut levyversiot vihdoin käyttöön?

Ei kommentteja: