13.1.2011

Kiekkosulkeiset jatkuvat...

Viimeksi kesken jääneen kiekon kiristäminen jatkui. Vähitellen kiristämällä ja välillä leipomalla kiekko oli lopulta suunnilleen keskeinen ja suora, mutta pinnojen tasakireydellä se ei onnistunut. Saapa nähdä, että kestääkö... Kohtuullisen napakan oloiseksi tuo lopulta päätyi.

Takanavasta oli ilmeisesti vapaaratas sohlannut. Ajattelin kokeilla, että jospa tuo on ollut vain pakkasessa hyytyneen vaseliinin syytä.

Levyn puolelta lukitusmutteri auki, väliprikka pois ja kartio auki. Melkoista hiekan sekaista vaseliinitöhnää tuli vastaan, toivottavasti kartio ja kuppi ovat kunnossa... Akseli pois, kuulat talteen. Vapaaratas irti kiekkoa viilapenkin leukojen väliin puristetussa 10 mm kuusiokoloavaimessa vastapäivään kiertämällä. Ei ollut edes tiukassa!

Vapaaratas ja muut irto-osat puhtaaksi likaisesta vaseliinista. Vapaaratas lasipurkkiin tärpättikylpyyn sen sisällä olevien rasvojen liuottamiseksi. Kertaalleen puhaltelua paineilmalla rungon ja ulkokuoren välisestä raosta kuulakupin puolelta. Rätti hyvä olla takana, ettei tule samalla rasvattua puolta tallista. ;o) Vapaaras uudelleen liotukseen, olkoon ainakin yön yli.

Sitten lumitöihin...

Ei kommentteja: