25.3.2010

Sinkulan rikot

Aamun työmatkalla kuului viimeisissä liikennevaloissa rasahdus jostain takaa ja loppumatkan ajan alkoivat ketjut hypähdellä tasaisin väliajoin...

Ennen kotimatkan alkua otin mankelin pukille ja tutkin vauriot: ketjulukon sisäpuolinen kylkilevy keskeltä poikki. Union 710 perusketju pois, oli jo venynytkin yli prosentin verran. Tilalle kokeeksi punainen Tayan BMX/sinkulaketju. Tämä on kylläkin 1/8" ketju, joten mitenköhän sopinee kapeamman tilalle? Ainakin ketjunkiristäjän silmukoita piti venyttää hieman, ettei ketju ottanut niihin kiinni.

Ketjunvaihtoa viimeistellessäni sattui silmään toinenkin huolenaihe: ikivanha Extreme oli päättänyt revetä jo paikatun vasemman reunan lisäksi myös oikealta reunaltaan. Sisärengas tirkisteli ulkomaailmaa peukalonpään verran.

Etsiskelin kotvasen aikaa takarankaalle korvaajaa. Ulkona on vielä jonkin verran lunta ja jäätä sekä kasapäin sepeliä, joten Maxxiksen Ignitor ei oikein houkutellut. Silmiin osui Biltema-logoilla varustettu Innovan 144-piikkinen 1,9" nastarengas, sen parempaa ei ollut tarjolla.

Siispä kiekko irti, paineet ulos, vanha rengas vanteelta. R.I.P

Vaan tuo korvaava rengaspa olikin melkoinen vastus, kun sitä yritti sovittaa DT:n X445-kehälle! Jo ensimmäinen puoli vaati hieman äheltämistä, mutta kun sisällä oli sisärengas ja tavoitteena saada se toinenkin puoli vanteelle, niin johan oli tulla uskonpuute kesken projektin...

Silikoniöljy auttaa? Kyllä. JOS sitä olisi älynnyt annostella vain viimeiselle neljännekselle. Tulin suihkauttaneeksi koko kierrokselle, jolloin jo vanteelle saatu renkaan reuna luiskahteli takaisin ulkopuolelle suunnilleen kymmenen kertaa helpommin kuin vastasuuntaan menossa ollut reuna. Vihdoin viimein sain pitävän otteen rengasmuoveilla ja öljyisillä näpeilläni ja rengas pamahti vanteelle. Tarvitaankohan vahvoja sivuleikkureita, jotta sen saa aikanaan sieltä pois?

Paineet sisään, kiekko paikoilleen ja varovasti kotimatkalle... Rengas tuntui toimivat ihan ok, kapeana leikkasi sohjoa jopa etupäätä paremmin.
Ketju vaan ei sietänyt vähän rajumman voiman käyttöä hyppimättä. Pitänee palata takaisin kapeampaan ketjuun.

Ei kommentteja: